maanantai 31. tammikuuta 2011

Talvikakku

Tämä kakkublogi on täynnä tälläisiä "ekaa kertaa elämässä" asioita. Kuten nyt tämä massalla kakun kuorruttaminen, mitä en ole tehnyt ikinä. Ja koska vain lahjattomat treenaa, niin ajattelin aloittaa kyläpaikan viemisillä, eli talvisella raitakakulla. Jotenkin meni vähän överiksi noiden lumihiutale koristeiden kanssa (vähempikin ois riittäny), mutta mun tyylilaji taitaa olla tällänen jenkki-bling-bling ;)



Täytyi ottaa todistusaineistoa kermavaahdon kanssa leikkimisestä, eli ensin kuorrutin kakun kermavaahdolla... 


kuorrutusjälki ei ole vielä kovin tasaista, pitäisi ostaa parempi "raappa"


Alunperin tarkoituksena oli tehdä vielä hopeat raidat, mutta ei tohon oikein enää mahtunut... 


.. ja kuten mainitsin, hiutaleiden kanssa lähti vähän lapasesta


kakun päälle suihkutin vielä helmiäis- spraytä, joka tosin kuvissa ei näy niin kuin luonnossa


Pohjana peruskakkupohja (100% munia, 70% sokeria ja 70% jauhoja), täytteenä alemmassa välissä suklaamoussea tummasta suklaasta, toisessa välissä vadelmamoussea. Molemmissä väleissä myös sipaisu lemon curdia. Kostutus tehty Mountain Dewn light- versiolla (huvittavaa sinänsä että muuten koko kakku on kaukana kevyestä, ja sitten pitää ostaa kostuttamiseen sokeritonta limppaa :D ).

Päällinen on itse tehtyä vaahtokarkkimassaa (täytyy vähän hehkuttaa, ekaa kertaa elämässä tein senkin), samoin raidat + keskiosan hopea laatta, hiutaleet sokerimassasta.Alaosassa raidat vähän repsottaa, mutta en jaksanut (tai oikeastaan ehtinyt kun lapsukainen heräsi päikkäreiltä) tehdä sinne korjaavaa raitaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti