perjantai 4. helmikuuta 2011

Suklaapalloja

Talvikakusta jäi vaniljatuorejuustoa, joten päätin tehdä viikonlopun iloksi Bakerellan sivuilta löytyviä keksipalloja. Monessa suomalaisessa blogissa niitä kutsutaan popseiksi, mutta Bakerellan sivuilla taidetaan popseiksi kutsua tikun päässä olevia palloja (lollipops sanasta lähtöisin?) ja tälläisiä pyöreitä ilman keppiä olevia nameja kakku palloiksi... :) Pientä pilkun viilausta näin perjantai-illan ratoksi.





Täytteen tein Pirkan suklaakekseistä ja vaniljatuorejuustosta, koska niitä molempia löytyi kaapista. Ensimmäisen erän kuorrutin Fazerin valkoisella Block- suklaalla ja koristelin nompparelleilla. Nämä kuorrutin niin, että pidin keksipalloa haarukan päällä ja lusikalla kaatelin suklaata päälle. Blondina en saanut koko palloa kuorrutettua tällä systeemillä ja suklaakin loppui kesken. Tietysti lapsi oli juuri nukahtanut rintareppuun päiväunille, joten jättimäinen takki päälle ja lapsi rintarepussa mukana lähi(ö)-Siwaan ostamaan lisää suklaata.

Mukaan tarttui Pandan tummaa suklaata, jota sulatin loppujen pallojen päälle. Tälläkertaa kuorrutustekniikkana oli keksipallon tiputtaminen suoraan suklaaseen ja haarukoiden avulla sen kalastaminen pois. Suklaa ei levittynyt tällä tekniikalla tasaisesti, mutta pienet kerroksethan vaan luovat persoonallisen kuvan ;) Päälle taas nompparelleja.

Sekä minun että miehen mukaan nuo valkosuklaalla päällystetyt oli parempia, ja molemmat vaihtoehdot olivat kyllä todella makeita. Seuraavalla kerralla täytyy tehdä täyte esim. minttudominosta tai sitten digestivestä (jostain "raikkaammasta" keksilaadusta joka tapauksessa) ja päällystää joko maitosuklaalla tai valkosuklaalla... Ohjetta kehitellessä.

1 kommentti:

  1. Kappas kepponen! :)

    Itse kokeilin minttu dominoja ja maitosuklaata sekä mansikka dominoja ja valkosuklaata. Ja täytyy kyllä sanoa, että vaikken mikään mintun ystä olekaan, kun monesti se maistuu suussani hammastahnalta, niin tykkäsin ehkäpä enemmän tosta minttu-maitosuklaa versiosta. Mansikka-valkosuklaa oli niin kovin makea, ja kaikki mansikka keksit maistuvat aina jotenkin kovin teennäisiltä...

    Mutta tämä jää odottelemaan niitä teikän kakkutehtaan uusia kokeiluja suklaapalleroiden osalta! :)

    -L-

    VastaaPoista