maanantai 14. helmikuuta 2011

Sitruunaiset pullat

Tänään leivoin pullaa. Mietin miten voisin tuunata ohjetta, aina kuntulee tehtyä peruspullaa tai korvapuusteja. Kaapista jauhoja kaivaessani näin vaniljakreemijauheen, ja heti mieleen tuli Dallaspullat. Vaniljakreemi maistui kuitenkin valmiina niin pliisulta, että maustin sitä Lemoncurdilla.




Mitään kaunottaria pullista ei tullut, liioittelin täytteen määrässä niin en saanut tarpeeksi napakkaa rullaa. Kuitenkin pakkaseen ei kovin moni pulla päätynyt, joten sen minkä kauneudessa menettää, sen maussa voittaa. Tosin pitäisikö ottaa se kehuna vai haukkuna, kun mies luuli niitä kaupan pulliksi...

Pullataikina
5dl maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
2tl suolaa
1,5rkl kardemummaa (tykkään kardemummasta)
200g sulaa margariinia
jauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Kun hiiva on sulanut, lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää muutama desi jauhoja, ja sitten sulatettu rasva. Lisää samalla sekoittaen niin paljon jauhoja kunnes taikina on kiinteää. Itse jätän taikinan käteen tarttuvaksi ja löysäksi, mutta kuitenkin sellaiseksi että sitä voi muotoilla.

Nostata taikina vedottomassa lämpimässä paikassa n 45min. Itse nostatan taikinan pyyhkeeseen käärittynä työtasollaolevan espressokeittimen päällä: en siksi että keitin olisi kuuma vaan niin saan kulhon lähelle keittiötason halogeenilamppuja. Niiden lämpö nostattaa taikinan hyvin. Vaivaa taikina hyvin, muotoile ja nostata uudelleen n. 15min.

Tähän taikinamäärään laitoin kaulitun taikinalevyn päälle  n. 4rkl Lemon curdia ja 1dl kreemijauhetta + 3dl kylmää vettä vaahdotettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti